Prăjitură cu dovleac

de elucubratiiculinare in Prajituri, 18 Oct 2013 | 4465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac ras
  • 3 linguri zahăr
  • 3 ouă,
  • 2 căni făină
  • 1 cană zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță praf ghimbir
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu dovleac:

Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic. Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure. Se lasă la răcit. Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir. După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare. Turnăm laptele călduț și amestecăm bine. Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare. Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute. Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nilgun 1

18.10.2013, 19:38

yummyyyy eu maine fac o tarta cu dovleac

babi5 1

18.10.2013, 19:59

;-bd

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac si morcovi (de post)